İş Yeri Hekimliği Ücreti Tarifesi

Şununla paylaş: Yazı İçeriği1 İş Yeri Hekimliği2 Anlaşma Nedir?3 İşe Giriş Raporlarında Ödeme Yapmak Gerekir Mi?4 İş yeri Hekimi Yalnızca İşe Giriş Raporu Mu Verir?5 İş yeri Hekimliği Ücret Tarifesi6 50’den Az Çalışanı Olan İş Yerleri (Last Updated On: 11 Kasım 2023)İş Yeri Hekimliği 30 Haziran 2012 tarihli ve 28339 sayılı resmi gazetede yayımlanana yeni […]

(Last Updated On: 11 Kasım 2023)

İş Yeri Hekimliği

Tanıtım Alanı

30 Haziran 2012 tarihli ve 28339 sayılı resmi gazetede yayımlanana yeni “İş Güvenliği Yasası” ile artık işe giriş raporları işyeri hekimince düzenlenmektedir. Dolayısıyla, işe giriş raporu verilebilmesi için öncelikle işverenin ve  hekiminin sözleşmesi gerekmektedir. Konuyla ilgili “iş sağlığı kanunu” da incelenmelidir. Bu sözleşmeye atılan karşılıklı imzalarla anlaşma sağlanır. Anlaşmaya göre, hekim artık o işyerinin işyeri hekimidir. İşyeri hekimi, iş yerinde iş yeri hekimliği ücreti alarak görev yapan hekimdir.

Anlaşma Nedir?

İşyeri hekimliği sözleşmesi ile varılan anlaşma, işverenle işyeri hekiminin anlaşmasıdır. Bu anlaşma, işin ve iş yerinin koşullarına bağlı olarak değişmektedir. İş yerinin tehlike sınıfı ve çalışan sayısı gibi nitelikleri, her işe giriş raporunu her hekimin düzenleyemeyeceğini göstermektedir. Bu nedenle, işe giriş raporu düzenleyecek hekimin özellikleri ve var  olan sertifikaları da iş yeri açısından önemlidir. İşyeri hekimi için de, iş yerini, çalışılan alanları, çalışana göre değerlendirebilmesi  büyük önem taşır. Ayrıca, işverenin gerekli tüm belgeleri işyeri hekimiyle de paylaşmış olması gerekir. Böylece işyeri hekimliği görevini yerine getiren işyeri hekimine de işveren iş yeri hekimi ücret tarifesini de göze alarak iş yeri hekimliği ücreti öder.

İşe Giriş Raporlarında Ödeme Yapmak Gerekir Mi?

İşyerinin kendi işyeri hekimince düzenlenen işe giriş raporlarında çalışana bir ödeme çıkmaz. Ancak, çalışan rapor için başka bir kuruma yönlendirildiyse, çalışana bir ödeme çıkar. İşveren, çalışana yansıtılan tüm ödemeleri belgelendirildiğinde öder.

Tanıtım Alanı

İş yeri Hekimi Yalnızca İşe Giriş Raporu Mu Verir?

Hayır, iş yeri hekimi yalnızca işe giriş raporu düzenlemez. Bunun dışında, iş yerinde çalışanların düzenli aralıklarla gözden geçirerek, gerekli tüm sağlık işlemlerini uygular.  Ayrıca, iş yeri hekimi, çalışanların sağlıklarıyla ilgili olarak işverenle bilgi paylaşımı yapar.  İşyeri hekimi, gerekli durumlarda işverene öneriler sunar.

İş yeri Hekimliği Ücret Tarifesi

Türk Tabipleri Birliği’nin 2023 yılı işyeri hekimliği ücret tarifesi belirlenmiştir Bunun için “Türk Tabipleri Birliği 2023 Yılı 2. Dönem İşyeri Hekimliği Ücret Tarifesi” bağlantısına tıklayınız.

50’den Az Çalışanı Olan İş Yerleri

İncelediğiniz çizelgede, iş yerinin tehlike sınıfına göre ve çalışan işçi sayısına göre ödemeler önerilmiştir. Bu ödemenin belirlenmesi “birim” kısmındaki katsayıya göre yapılmaktadır. Eğer, 50’den az çalışanınız var ve az tehlikeli bir iş yeriniz varsa, tablonun en altında belirtildiği gibi “birim” 7 olarak seçilerek çalışan başına ödeme belirlenir. Bu tutar, iş yeri hekimine ödenmesi Türk Tabipleri Birliğince önerilen kişi başı ödemeyi gösterir.  İş yeri hekimliği ücreti böylece belirlenir.

Tanıtım Alanı

Bir yorum yapın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

!!! Tanıtım Engelleyici Uyarısı !!!

Tarayıcınızda tanıtım engelleyici kullanmaktasınız. Hekimsel.com giderlerini,  hekimsel.com üzerinden yayınlanan tanıtımlardan elde ettiği gelirlerle karşılamaktadır. Hekimsele  destek olmak için bu engelleyiciyi en azından hekimsel için kullanmayınız.

Scroll to Top
Tanıtım Alanı
Bağlantıyı kopyala