Yazı İçeriği
Yazının son güncellemesi 26 Şubat 2025, güncellemeyi yapan Hekimsel.com
Günümüzde, ağların yaygınlaşmasıyla bir çok konuda daha kolay işlemler yapılabiliyor. Sağlık kurumlarından, randevu almanın ağ üzerinden yapılabilmesi, bunun en güzel göstergelerindedir. Randevu alımında, gelinen yeni boyutsa MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) uygulamasıdır. Bu uygulama ayrıca, E-nabız’a da eklenmiştir.
Sağlık kurumları için, internet ya da telefon üzerinden randevu belirleyebilmek, sağlık kurumlarına göre değişebilmektedir. Ayrıca, randevu belirlemek için, öncelikle ilgili sağlık kurumunun randevu taslağının olması ve bunu etkin biçimde kullanıyor olması gerekiyor. Kamu hastaneleri ve kimi aile hekimlikleri için, buluşma taslağı, MHRS olarak adlandırılmaktadır. Bunun dışındaki, sağlık kurumlarının ise, kendilerine özel buluşma uygulamaları vardır. Bu kurumların, buluşma düzenleriyle ilgili bilgiyi kendi geçerli ağ alanlarından öğrenebilirsiniz.
MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi)
MHRS, yalnızca kamuya bağlı olarak çalışan hastaneleri içeren, bir randevu uygulamasıdır. Bu uygulamayla, özel hastanelerden ve üniversite hastanelerinden randevu alınamamaktadır.
MHRS’nin destek verdiği hastanelerden, randevu almak için, MHRS ağ alanını, 182 çağrı yanıtlamayı ve e-nabız uygulamasını kullanabilirsiniz.
Merkezi randevu uygulaması ayrıca, aile hekimliği uygulamasına da destek vermektedir.
Merkezi Randevu Almadan Önce Yapılması Gerekenler
MHRS ile randevu belirlemeden önce, gözden geçirmeniz gereken konular vardır.
- Randevu almak istediğiniz sağlık kurumunun, MHRS’nin destek verdiği bir sağlık kurumu olması gerektiğini unutmayın. Çünkü, özel hastanelerin, özel muayenehanelerin ve üniversite hastanelerinin, kendilerine özel ayrı randevu uygulamaları vardır.
- MHRS’den randevu alabilmek için, randevu almak istediğiniz kişilerin kimlik bilgileri gerekmektedir.
- MHRS’nin size randevu ayarlayabilmesi için, hastanelerin ya da aile hekimliklerinin randevu taslaklarını, etkinleştirmiş olmaları gerekmektedir. MHRS günümüzde daha çok kamuhastanelerinin, randevu uygulaması olarak kullanılmaktadır. Ancak, aile hekimliklerinin de bu uygulamayı kullanma yetkileri vardır. Ancak, bu konuda seçim aile hekimlerinindir.
- MHRS üzerinde gösterilen hekimler, yine taslak üzerinde gösterilen sürelerde randevuya uygundur.
- Ayrıca, uygulama üzerinden, sağlık incelemesi için, 15 günden daha ileriye randevu alamazsınız.
- Uygulama üzerinden, yan dal uzmanlık alanlarına ilgili uzmanlık alanı onay vermeden, randevu alamazsınız.
- Ayrıca, MHRS randevuları için, E-Nabız uygulamasını da kullanabilirsiniz. Bu size çok daha kolay bir randevu alma süreci yaşatır.
- Aile hekimlerinize de MHRS üzerinden yaptıkları işlemler sonrası size randevu getirme yetkisi verilmiştir Ancak; bu yetki, aile hekiminizin gerekli gördüğü durumlarda sizi yönlendirmesi durumunda geçerlidir. Böyle bir yönlendirme gereği duyan aile hekiminiz size MHRS üzerinden ilgili bölümden randevu alabilir.
- Aile hekiminiz size randevu alırken ek randevu kotasını kullanabilmektedir.
- Aile hekiminiz size randevu alırken yalnızca il içi kurumlardan randevu alabilir.
MHRS’den Merkezi Randevu Almak
MHRS’den randevu almak için, aşağıdaki yollardan size uygun olanını kullanabilirsiniz.
MHRS Ağ Alanı Üzerinden
Randevu için gerekli alana, MHRS bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.
182 Çağrı Yanıtlama Üzerinden
Eğer, genel ağ üzerinden değil de telefonla buluşma belirlemek istiyorsanız, 182’yi arayabilirsiniz.
E-Nabız Üzerinden
Ayrıca, E-nabız kullanıyorsanız, çok daha kolay randevu alabilirsiniz.
Görsel Kaynağı
Yazı görselini José Augusto Camargo Pixabay‘a yükledi.